At have en god frisørsaks er dit vigtigste redskab som frisør, stylist, eller studerende. Et valg der kan være svært, da der findes tusindvis forskellige sakse. Nogle producenter har meget fokus på designet. Det betyder, at de kan være gået på kompromis med saksens kvalitet og funktionalitet. Andre kan have stort fokus på kvalitet og funktionalitet, men har så mindre fokus på andre dele. Det er derfor et meget individuelt valg, når man som frisør skal finde en god saks. Der er dog fem punkter, du især bør holde øje med, når du leder efter en frisørsaks. Dem har vi oplistet her:

1. Der findes ikke én frisørsaks, der passer til alle

En frisørsaks kan fås i alle afskygninger på tilbud fra 100 kroner til priser på flere tusinde kroner. Prisen afhænger af en række faktorer, heriblandt hvilket slags materiale, saksen er lavet af. Er den lavet af rustfrit stål i højeste kvalitet, er prisen derefter. I sidste ende er det en individuel beslutning, hvilken saks man klipper bedst med.

2. Håndtaget er vigtigt på en frisørsaks

Et skarpt blad sørger for et lige klip, men hvis håndtaget ikke er komfortabelt, er det ikke holdbart i længden for frisøren. To vigtige ting at have med, når du skal vælge mellem de tusindvis af frisørsakse på markedet, er netop komfort og kontrol. Vælg et håndtag der føles godt i hånden – også efter timevis af klipning, hvor armene og skuldrene kan være trætte. Husk at et for lige lige håndtag kan gøre ondt i håndleddet. Hvis det er bøjet og tilpasset fingrene, vil det typisk give bedre komfort.

frisørsaks

Kasho Design Master Lefty frisørsaks

 

3. Kend til klingerne på frisørsakse

Bladet på en frisørsaks afgør, hvordan håret bliver klippet. Er bladet sløvt, vil det kunne trække hårene ud af kunden og dermed lave dårlige klip. Sæt dig ind i hvor hårdt stålet er på den saks, du overvejer at købe. Der skal som minimum stå 440C på stålet, hvis du vil sikre dig en holdbar frisørsaks. Bliver bladet sløvt, kan det slibes. Hvis bladet ruster, kan dette fjernes med olie.

4. Længde på frisørsaksen:

Længden på frisørsaksen er også vigtig. Der findes en hovedregel, der siger, at saksen skal være samme længde som din hånd. Dette er et godt udgangspunkt for at finde en passende frisørsaks. Du skal dog vide, at én saks ikke er nok til alle slags klip. Brug en saks på 15 centimeter eller mere når du klipper store totter, og sakse på 10-15 centimeter for at klippe mere detaljeret.

 

frisørsaks

Tondeo Spider frisørsaks

 

5. Invester i frisørsakse

Du har brug for en frisørsaks til grove klip og en til fine klip. Herudover er det godt at have en saks til at tynde ud i håret. Det er altså svært at nøjes med én enkelt frisørsaks, når man klipper professionelt.

Derfor er det en god idé at lægge et budget for, hvor meget du er villig til at give for dit udstyr. Undgå at købe de billigste, da det kan give dig en dårlig første oplevelse. Find de frisørsakse der er lavet af kvalitetsmaterialer og passer til dit budget.

På Til Frisøren kan du finde et stort udvalg af vores frisørsakse og mange flere produkter, som passer ind til din salon. Udforsk selv, og find de produkter der passer til dine behov 😊✂️